DuCH Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września Podstawowe informacje: Nick na discordzie: DuCH (tag: michalij) Wiek: 22 latka na karku Doświadczenie w moderowaniu discorda: Stanowisko moderacyjne obejmowałem już na niejednym serwerze discord, byłem również współtwórcą jak i technikiem na kilku większych serwerach Discord (nawet serwery z zakresem osób 200-300), więc jakieś pojęcie o moderowaniu discordem, czy TOS'ie Discorda mam. Dlaczego chciałbym zostać Moderatorem Discord (Wpisz tutaj swoje motywacje, dlaczego jesteś zainteresowany(a) tym stanowiskiem): No więc tak, na discordzie mogę powiedzieć z ręką na serduszku że trochę czasu spędzam (top 4 względem LVL), a jak dotychczas z dostępnych moderatorów/administratorów na discordzie widuje tylko Danielka i Mersharskiego, dlatego więc postanowiłem zgłosić moją kandydaturę, żeby tak jak w przypadku serwera CS:GO wspomóc obecny skład moderacyjny/administracyjny w obowiązkach i rozwoju serwera. Umiejętności i cechy, które posiadam: Odpowiedzialność: Pytanie trochę dziwnie sformułowane, aczkolwiek wychodzę z założenia iż każda osoba posiadająca jakiekolwiek uprawnienia czy stanowisko wykazuje swego rodzaju odpowiedzialność, dlatego pozwólcie że za przykład odpowiedzialności podam obecnie pełnione przeze mnie stanowisko Administratora na serwerze cs:go z naszej sieci - Random Skills. Gdyż sądzę iż jest to idealny przykład mojej odpowiedzialności, gdzie sumiennie wypełniam swoje obowiązki i jak na razie nie słyszałem żadnego konstruktywnego feedbacku w moją stronę, a wręcz przeciwnie, sam pozytywny. Komunikacja: Myślę że komunikację z użytkownikami mam na naprawdę wysokim poziomie (wystarczy zerknąć na kanały i moją aktywność wraz z innymi użytkownikami, gdzie chętnie prowadzimy dyskusje również z nowymi użytkownikami i integrujemy się poprzez wspólne granie). Co do prowokacji to w sumie nie miałem jeszcze takowej sytuacji na naszym discordzie, ale naprostszym rozwiązaniem jako użytkownik, jest po prostu ignoracja takiego zachowania (czy to przez wyciszenie użytkownika, czy po prostu przez ignorowanie takich zachowań. Aktywność: Tak jak wspominałem już wyżej, moja aktywność jest naprawdę na wysokim poziomie, a praca w formie zdalnej tylko temu pomaga. Wiadomo, każdy ma swoje życie prywatne i nie każdy jest w stanie poświęcać zawsze całego dnia na przesiadywanie na discordzie, lecz nadal pomimo tego sądzę iż moja aktywność jest bardziej niż zadawalająca. W jaki sposób mogę przyczynić się do rozwoju naszej społeczności: Jak na razie aktywność na naszym discordzie jest znikoma. Dlaczego właśnie nasi użytkownicy mieliby wybierać akurat naszego discorda, a nie tego którego założyli z kumplami? Pierwszym stopniem jest większa promocja discorda na obecnych serwerach CS, czy to poprzez wszelakiego rodzaju eventy (gdzie do wygrania są rangi VIP na serwerach, czy też nawet inne nagrody w postaci skórek, kodów promocyjnych etc [do tego jednak potrzebny jest sponsoring, ale myślę że jestem nawet w stanie sam ogarnąć jakiś kodzik na konto prime w CS czy inne pomniejsze nagrody]). Eventy mogłyby być wszelakiego rodzaju, od tych związanych z aktywnością na discordzie, czy turnieje gdzie wymogami będzie przesiadywanie podczas owego turnieju na serwerze discord. Dobrym planem też jest powrót do promocji serwisu na portalach społecznościowych (tj. tiktok - bo tutaj łatwo o wyświetlenia), które jednak są darmowe do korzystania, a faktycznie przynoszą efekty (znam kilka osób, w tym ja, które dotarły właśnie do naszej społeczności przez takie reklamy!) Deklaruję, że zapoznałem się z zasadami discorda i zobowiązuję się przestrzegać ich w pełni. Jestem świadomy(a), że jako Moderator Discorda będę reprezentował(a) społeczność i będę działać zgodnie z wyznaczonymi zasadami: Oczywiście Pozdrawiam cieplutko, Bartek. 1 1 Administrator - Random Skills Moderator - Discord ServerSquare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knight Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września Aktualnie nie ma sporego ruchu, ponieważ są to początki sieci, ale Masza ma plany na rozwój i wraz z wyjściem CS2 na pewno dużymi krokami będzie sieć iść ku lepszemu jutru. Co za tym idzie - przyda się więcej osób do pomocy. Fakt, na ten czas moderatorem discorda jest jedynie @ Daniel029 oraz założyciele sieci i myślę, że na spokojnie dają sobie radę, bo nic się specjalnie nie dzieje. Jednakże jak napisałem - w przyszłości na pewno takowa pomoc będzie mile widziana. Już nie przedłużając - podanie nie jest napisane na kolanie, wiek wskazuje na dojrzałość i posiadasz pewne doświadczenie, więc ode mnie masz głos na tak. Życzę powodzenia 𝕶𝖓𝖎𝖌𝖍𝖙. 𝚑𝚊𝚟𝚎 𝚊 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚍𝚊𝚢 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesharsky Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Witamy w ekipie DuCH Jutro cię wprowadzę co i jak. Pięknie napisane podanie, kolejna para rąk do roboty się przyda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi