ProfSjonalista Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Nick: ProfSJonalista Admin banujący: Console Serwer: Losowe Cheaty SteamID:STEAM_1:0:33694716 Godzina oraz data zdarzenia: 2023-09-18 18:44:29 Informacje dotyczące zdarzenia: Dostałem bana za napisanie "Ez" na 4 godziny. Uważam że to hmm trochę przesada co? Oprócz komend serwerowych nie pisałem nic, mało tego nie używałem prawie nawet mikrofonu. Napisałem tak brzydkie słowo jakim jest "Ez" na koniec całej rozgrywki, po rozegraniu rundy, gdzie postanowiłem mając moc "natychmiastowe zabicie" wyskoczyć na środek i wykońudało mi się ograć 2 graczy drużyny przeciwnej w wyniku czego wygraliśmy grę. Być może w regulaminie serwera jest to zakazane słowo (przyznaję nie czytałem szczegółowo). Podsumowując z perspektywy zwykłego gracza jest to trochę słabe, że dostaje bana zamiast jakiegoś chociaż ostrzeżenia " ejj słuchaj tutaj tak nie robimy, tutaj nie piszemy "ez" bo można za to dostać bana " i zapewniam, że podziałałoby to z pozytywnym skutkiem. Dodatkowo dziwi mnie fakt, że dostałem bana dopiero na następnej mapie, po rozegraniu drugiej rundy, gdzie ograłem przeciwników dwukrotnie praktycznie "solo"(dziwny zbieg okoliczności ponownie :)) ). Chciałbym jeszcze nawiązać co do zarzutów @ Daniel029 . Sytuacja wyglądała następująco. 1 warn/ban był po sytuacji gdzie dostałem "moc" bezlik amunicji czy jakoś tam. No i sobie strzelałem i za to dostałem kicka. Po wejściu na serwer powiedziałem żeby admin ogarnął dupę bo przesadza, przyznam użyłem tam jakiegoś wulgaryzmu chyba na k**. No i dostałem za wyzywanie graczy, no dobra nie wnikam, trzeba było ewentualnie napisać swoje żale tutaj. Więc niech będzie zasłużony. 2 warn/ban tutaj totalnie się nie zgadzam bo doszło do nieporozumienia. Pan opiekun serwera testował coś związanego z wulgaryzmami. Pamiętam, że sam ich używał na serwerze, ja zapytałem czemu wyzywa i czy mnie? (coś takiego), a on wyjaśnił, że tylko testuje coś. W pewnym momencie napisał do mnie "profsjonalista teraz nie wyzywaj". Ja na szybko przeczytałem to jako "profsjonalista TERAZ WYZYWAJ". Było późno, mało graczy, chciałem być pomocny i zacząłem po tej wiadomości sypać jakimiś wulgaryzmami, które wcześniej ww. pisał myśląc w tamtym momencie, że może wprowadził jakąś cenzurę czy coś i chce to przetestować z perspektywy gracza (wiem geniusz, ale sam tworzyłem różne serwery i takie testowanie za pomocą osób trzecich nie jednokrotnie przyśpieszało i ułatwiało pracę). Wyrwałem bana na 60 minut. Zszokowany i podirytowany czytam konsole.... no i doczytałem "TERAZ NIE WYZYWAJ". No co zrobisz, pomyłka? czy zwykła głupota? Chciałem nawet wyszukać ww. i wyjaśnić nieporozumienie ale nie mogłem go znaleźć w związku z czym postanowiłem odpuścić i pójść spać z uwagi na późną porę. 3 warn/ban to już się rozpisywałem i dalej podtrzymuje stanowisko. Podsumowując w mojej opinii komunikacja gracz-admin leży, mam wrażenie, że w pewnych momentach administratorzy nadużywają swoich uprawnień, bądź nadinterpretują fakty. Uważam, że nie do tego służy rola administratora serwera. Ja osobiście jestem już na tyle zniesmaczony, że odechciewa mi się grać na tej sieci serwerów tylko i wyłącznie z uwagi na administrację. Pomocniczy link do demka?:- Dodatkowe informacje:- Odnośnik do komentarza
DuCH Opublikowano 18 Września Udostępnij Opublikowano 18 Września Dostałeś Warna za "EZ", gdzie jest to normalna kara za tego typu zachowania. Ilość warnów uzbierana na Twoim koncie spowodowała że z automatu system zbanował Ciebie na 4 godziny Administrator - Random Skills Moderator - Discord ServerSquare Odnośnik do komentarza
ProfSjonalista Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Dostałem warna za ez wyrwane z kontekstu, co jest śmieszne, szczególnie zważając na późniejsze okoliczności jakby kogoś po prostu piekło i tyle:) No i potem dostaje bana na 4 godziny. Także w sumie nic to prawie nie zmienia co do tego co napisałem, już nie wspominając za co mam te warny. Odnośnik do komentarza
Dreczek4 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Hej, regulamin jest jasny. Jest zakaz pisania/mówienia ez/łatwo. Zalecam stosowania się do regulaminu to nie będziesz dostawał banów. Pozdrawiam Dreczek Odnośnik do komentarza
ProfSjonalista Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Szkoda że administracja się nie stosuje do punktu poniżej, bo przecież łatwiej dać warna. Ostrzeżenie: W przypadku łagodnych lub pierwszych naruszeń regulaminu, gracz może otrzymać pisemne ostrzeżenie od administracji, informujące o naruszeniu zasad i konsekwencjach za kolejne wykroczenia. Nie mogę nigdzie znaleźć innego regulaminu jak regulamin ogólny, gdzie takowa informacja jaką podałeś miała by być zawarta. Komenda na serwerze również nie działa. Więc nie, regulamin nie jest jasny bo nie ma do niego dostępu. Odnośnik do komentarza
Mesharsky Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września 2 godziny temu, ProfSjonalista napisał(a): Szkoda że administracja się nie stosuje do punktu poniżej, bo przecież łatwiej dać warna. Ostrzeżenie: W przypadku łagodnych lub pierwszych naruszeń regulaminu, gracz może otrzymać pisemne ostrzeżenie od administracji, informujące o naruszeniu zasad i konsekwencjach za kolejne wykroczenia. Nie mogę nigdzie znaleźć innego regulaminu jak regulamin ogólny, gdzie takowa informacja jaką podałeś miała by być zawarta. Komenda na serwerze również nie działa. Więc nie, regulamin nie jest jasny bo nie ma do niego dostępu. Pierwszy oraz drugi warn cię automatycznie nie banuje Warny na serwerze wygasają po x dniach, przy 3-4 warnie otrzymujesz dopiero bana, a pod komendą !warns powinieneś móc sprawdzić swoje aktywnej warny oraz ich powód (jeżeli się nie mylę). Warn = Ostrzeżenie, mamy system ostrzeżeń pod nazwą warny. Musisz kilka tych warnów uzbierać aby bana otrzymać. Dodatkowo jak wchodzisz na serwer powinieneś mieć informajcę ile warnów posiadasz Odnośnik do komentarza
DuCH Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Pozwolę sobie zabrać po raz kolejny głos i wypowiedzieć się troszkę obszerniej co do owych tematów, nawet jeżeli kara (akurat ta) nie została nadana przeze mnie. Jedynym minusem jest fakt, że logi chatu zostały wprowadzone później, więc niestety nie ma wszystkich flagowanych słów. A więc tak, Pierwszy warn był nadany przeze mnie za wyzwiska i mogę Cię zapewnić że żadnego kicka nie dostałeś, możliwe że zostałeś wywalony przez problem z siecią bądź przez AFK Manager, prosiłbym @ Daniel029 o potwierdzenie moich słów i sprawdzenie tego. Tak jak zacytowałeś cudownie wyżej Cytat w przypadku łagodnych lub pierwszych naruszeń regulaminu Wyzwiska nigdy nie są mile widziane na serwisie, gdyż chcemy utrzymać jak najmniej toksyczną atmosferę. A jak sam się przyznałeś, nie czytałeś wcześniej regulaminu - lecz pamiętaj że nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. A w regulaminie jasno mamy wyszczególnione wyzwiska i obrażanie graczy. Cytat 1. Zachowuj się kulturalnie: Szanuj innych graczy i ich prywatność. Unikaj obraźliwego, rasistowskiego, seksistowskiego, homofobicznego lub innego nieodpowiedniego języka. Nie wyzywaj, nie prowokuj, nie trolluj ani nie napastuj innych graczy. Pod ten punkt również jak najbardziej podchodzi "ez" gdyż jest to po prostu najzwyklejsza prowokacja. Co do tego jeszcze jednego warna za "ez", tak jak wyżej, upomnienia słowne dotyczą [..] pierwszych naruszeń regulaminu, a jak widać na screenie załączonym wyżej, nie był to pierwszy raz i wszystkie poprzednie kary oscylowały w punkcie 1. Zachwuj się kulturalnie. Również chciałbym napomknąć, iż nie jesteś nowym graczem, bo kilka godzin masz już przegranych i z pewnością byłeś niejednokrotnie świadkiem karania za podobne przewinienia. Co do 3'ciego warna i Twojego odwołania od niego: Cytat Dostałem bana na 60 minut za "obrażanie" po napisaniu "ale pussssssy" Tutaj również, nie dostałeś bana tylko warna - a ilość warnów na koncie spowodowała automatyczną banicję na czas 60 minut. W poprzednim odwołaniu tłumaczenie się iż "pussy" to "kiciuś" jest chyba próbą łapania się brzytwy, gdyż nikt nie uwierzy w to, iż miałeś na myśli "kiciusia" w tej wymianie zdań i znowu w tym przypadku został naruszony 1'wszy punkt regulaminu - za który to jest każdy twój warn. I tłumaczenie się, że Ty nie miałeś na celu nikogo urazić nie jest też totalnie na miejscu, biorąc pod uwagę to, że nie było to napisane w żadnym kontekscie gdzie razem z kimś sobie żartowałeś, tylko totalnie od czapy. To raczej wszystko z mojej strony, Pozdrawiam DuCH 1 Administrator - Random Skills Moderator - Discord ServerSquare Odnośnik do komentarza
Daniel029 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Witaj, @ ProfSjonalista znowu "Śmieszny Ban" ? na serwerze grasz już długo, więc powinieneś wiedzieć ze jest zakaz Wyzywanie innych graczy jak i pisania słowa "ez" i inne typu słowa, jeżeli przeszkadza ci to że dostajesz za to bana, możesz poszukać inne Serwery takie jak ten, teraz widzę ze ich pełno jest. Co do bana dostałem zgłoszenie na ciebie ze piszesz "ez" na chacie, więc szybko zareagowałem, wiedząc ze w ciąg dalszy jesteś na serwerze. I widzę dalej ze masz problem z pojęciem Zakaz Wyzywanie Graczy i Zakaz Pisanie Ez na Chacie, więc teraz już ulgowo nie będziesz traktowany, od teraz Administracja, jeżeli zobaczy że Wyzywasz kogoś lub piszesz "Ez" i inne słowa które łamią nasz regulamin, Administracja będzie mogła ci wklepać Permanentnego Bana za Nie rozumienie regulaminu oraz łamanie go nadgorliwie! Nie chcę zbytnio zniechęcać ciebie do gry na Serwerze ale po prostu sam to robisz. dam taką rade, Uważaj na swoje Słowa Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
ProfSjonalista Opublikowano 19 Września Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września Ktoś temu panu powyżej naprawdę dał uprawnienia administratora? Widzę że czytanie ze zrozumieniem leży .... To zaczynając Cytat Pierwszy warn był nadany przeze mnie za wyzwiska i mogę Cię zapewnić że żadnego kicka nie dostałeś Dostałem warna i bana na 30 albo 15 min. Mapa de_cbble. I było tak jak opisałem wcześniej. Dalej Cytat A jak sam się przyznałeś, nie czytałeś wcześniej regulaminu Napisałem "przyznaję nie czytałem szczegółowo" a nie, że nie czytałem wcale. Bardziej dotyczyło to faktu, że dostałem warna za użycie dwóch literek. Z uwagi co wziąłem za pewnik, że jest gdzieś inny regulamin z wyszczególnimy słowami zakazanymi. Jak widać takowego nie ma. Kontynuując Cytat Wyzwiska nigdy nie są mile widziane na serwisie, gdyż chcemy utrzymać jak najmniej toksyczną atmosferę. A jak sam się przyznałeś, nie czytałeś wcześniej regulaminu - lecz pamiętaj że nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. A w regulaminie jasno mamy wyszczególnione wyzwiska i obrażanie graczy. Cd. I tłumaczenie się, że Ty nie miałeś na celu nikogo urazić nie jest też totalnie na miejscu, biorąc pod uwagę to, że nie było to napisane w żadnym kontekscie gdzie razem z kimś sobie żartowałeś, tylko totalnie od czapy Jeżeli naprawdę administrator uważa, że napisanie "ale pussssssy" w SYTUACJI i okolicznościach jakich opisałem wcześniej, to wyzwiska na miarę warna/bana to śmiech na sali. Czasami trzeba trochę dystansu, zwłaszcza że tam tak jak admin mi zarzuca, nie było żadnej toksyczności ani nic co miało by celem obrazić kogokolwiek. Najśmieszniejszy w tym wszystkim jest fakt, że osobą skaczącą był mój znajomy z którym grałem akurat na serwerze i z tego co mi mówił nie czuje się on obrażony w żaden sposób. Dalej Cytat Pod ten punkt również jak najbardziej podchodzi "ez" gdyż jest to po prostu najzwyklejsza prowokacja Jeżeli uważasz, że napisanie"ez" w momencie gdzie zegar odliczający wskazuje 4 sekundy do zmiany mapy, jest jakimkolwiek sposobem prowokacji to naprawdę współczuję. Rozumiem gdybym nadużywał tego typu wyrazy po każdej rundzie, w trakcie rozgrywki aby kogoś podburzyć czy coś, ale w tym momencie trzeba mieć naprawdę sporą wyobraźnie aby podpiąć to pod to. Jak już wcześniej pisałem nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Podsumowując powyższe, w większości przypadków, warny/bany zostały nadane z "czapy". Administracja nie stosuje wcale możliwości zwrócenia uwagi, wolą dać "kryptowarna" bez nawet głupiego zwrócenia uwagi. Nie biorą pod uwagę okoliczności, stosują praktycznie najbardziej surową karę, nadinterpretują fakty. Co ciekawe wszystkie powyższe warn/bany dostawałem, akurat wtedy kiedy bardzo dobrze mi szło. "Daj człowiekowi władzę, a od razu stanie się bestią". Moje wypociny tutaj są skierowane tylko i wyłącznie do zwrócenia uwagi na powyższy problem, każdy gracz to też człowiek i warto było by podejść do sprawy jak człowiek. To, że piecze Cię bo koleś ma lepszy dzień, nie powinno w żadnym wypadku wpływać na ocenę sytuacji. Co najśmieszniejsze, nikt nie jest mi w stanie nawet zacytować poważnego obrażania graczy, a zostało mi to narzucone ( oprócz tego jednego nieporozumienia, ale to było w dobrej wierze naprawdę ...) Ja i kilku moich znajomych, tylko i wyłącznie dzięki tak niekompetentnej administracji, nie zagra już więcej na tej sieci serwerów. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę dalszego rozwoju:) Odnośnik do komentarza
Dreczek4 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Hej @ ProfSjonalista , widzę że się nie poddajesz. Co do wyzywania graczy, skąd mamy wiedzieć że to twój znajomy to po 1, a po 2 to obowiązują pewne zasady i jeśli chcesz sobie go wyzywać to wyzywaj go na pv/dc gdzie tam sobie chcesz. Byle nie na serwerze. Jeśli chodzi o bany z warnów, to dopiero drugi warn powoduje bana na 30 min. Administracja ma dystans, i to spory ale jeśli się da graczom za dużo swobody to później mogą "Wejść na głowę". Tak jak @ DuCH napisał, nieznanie regulaminu nie pozwala ci nieprzestrzegania go. 45 minut temu, ProfSjonalista napisał(a): Administracja nie stosuje wcale możliwości zwrócenia uwagi, wolą dać "kryptowarna" bez nawet głupiego zwrócenia uwagi. Nie biorą pod uwagę okoliczności, stosują praktycznie najbardziej surową karę, nadinterpretują fakty. Co ciekawe wszystkie powyższe warn/bany dostawałem, akurat wtedy kiedy bardzo dobrze mi szło. "Daj człowiekowi władzę, a od razu stanie się bestią". warn to jest ostrzeżenie, po 1 warnie powinieneś się zastanowić że nie opłaca się łamać regulaminu . Godzinę temu, ProfSjonalista napisał(a): Jeżeli uważasz, że napisanie"ez" w momencie gdzie zegar odliczający wskazuje 4 sekundy do zmiany mapy, jest jakimkolwiek sposobem prowokacji to naprawdę współczuję. Rozumiem gdybym nadużywał tego typu wyrazy po każdej rundzie, w trakcie rozgrywki aby kogoś podburzyć czy coś, ale w tym momencie trzeba mieć naprawdę sporą wyobraźnie aby podpiąć to pod to. Jak już wcześniej pisałem nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Podsumowując powyższe, w większości przypadków, warny/bany zostały nadane z "czapy". Pisanie "Ez" wielokrotnie poruszany temat, ale jest to surowo karane. Nie ważne czy są to 4 sekundy czy 2 minuty rundy. Jest to jasno opisane w regulaminie Zakaz obrażania/prowokacji "Ez" to prowokacja . Polecam pilnować regulaminu bo jesteśmy szybcy . A jeśli chodzi o twoje piękne słowa "Daj człowiekowi władzę a stanie się bestią", z tobą jest podobnie, dostałeś władzę po myślałeś że nie ma żadnego admina na serwerze i zacząłeś łamać regulamin mam nadzieje że już w jasny dla ciebie sposób. Puki co z mojej strony to wszystko. Pozdrawiam Dreczek Odnośnik do komentarza
Daniel029 Opublikowano 19 Września Udostępnij Opublikowano 19 Września Cytat Ktoś temu panu powyżej naprawdę dał uprawnienia administratora? Widzę że czytanie ze zrozumieniem leży .... Ja widzę ze to ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem jeżeli nawet regulaminu do końca nie czytasz, a później dostajesz bana i wypisujesz farmazony jacy to my jesteśmy. W regulaminie jest jasno napisane "Zakaz Wyzywania Innych Graczy" oraz "Zakaz Pisania i Mówienia ez i inne podobne wyrazy" Cytat Jeżeli naprawdę administrator uważa, że napisanie "ale pussssssy" w SYTUACJI i okolicznościach jakich opisałem wcześniej, to wyzwiska na miarę warna/bana to śmiech na sali. Jest to ogólnie Obrażanie Graczy a na Serwerze jak już wiesz jest zakaz. Inaczej dostajesz Warn/Ban np 6h. Kolega czy nie Kolega nie ważne jest całkowity Zakaz, zrozum to Cytat Jeżeli uważasz, że napisanie"ez" w momencie gdzie zegar odliczający wskazuje 4 sekundy do zmiany mapy, jest jakimkolwiek sposobem prowokacji to naprawdę współczuję. Tak Jest to sposobem prowokacji dla innych graczy, ponieważ inni gracze próbują za wszelką cenę Wygrać dany mecz i jeżeli pod koniec mapy napisze jakiś Borowiczek słowo "Ez" to dla takiego gracza może to działać prowokacyjnie iż go takie coś wkurwia i wytrąca go z równowagi z czego później źle mu się strzela ! Rozumiem, że to jest koniec mapy aczkolwiek dalej to wkurza innych graczy. Cytat Podsumowując powyższe, w większości przypadków, warny/bany zostały nadane z "czapy". Administracja nie stosuje wcale możliwości zwrócenia uwagi, wolą dać "kryptowarna" bez nawet głupiego zwrócenia uwagi. Po to są warny aby ostrzec Gracza przed następnym Złamaniem Regulaminu, jeżeli nawet sobie przetłumaczysz z Angielskiego na Polski to wychodzi WARN = OSTRZEŻENIE, Administacja Zgodnie z regulaminem nadała ci Warny, zgodnie z regulaminem jeśli Gracz Złamie dany kodeks Regulaminu to dostaje w Nagrodę Warna poniżej ci opisze ile tych warnów jest. 1 Warn - nie ma żadnego wpływu na Grę a po prostu cię ostrzega przed następnym złamaniem Regulaminu 2 Warn - Dostajesz Bana 30 minut 3 Warn - Dostajesz 1h Bana 4 Warn - Dostajesz 4h Bana 5 Warn - Dostajesz na 1 Dzień Bana 6 Warn - Dostajesz na 2 Dni Bana 7 Warn - Dostajesz na 4 Dni Bana 8 Warn - Dostajesz na 7 Dni Bana 9 Warn - Dostajesz na 10 Dni Bana 10 Warn - Permanentny Ban Cytat Czasami trzeba trochę dystansu, zwłaszcza że tam tak jak admin mi zarzuca, nie było żadnej toksyczności ani nic co miało by celem obrazić kogokolwiek. Serwer jest pod rygorystycznym aczkolwiek dobrze sprawującym regulaminem, którzy mają przestrzegać jak i Gracze jak i Administracja, nawet Gracz z Zajebistym Dystansem do siebie nie może wyzywać kogoś bo inaczej zostanie Ukarany Warnem. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi